به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار محسن محمدی معین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در چابهار اظهار داشت: استفاده افغانستان از بندر چابهار برای صادرات و واردات کالای خود با محموله گندم اهدایی هند به این کشور شروع شده و تاکنون 120 هزارتن از گندم اهدایی هند به افغانستان از چابهار به این کشور ترانزیت شده است.
وی افزود: افغانستان کشوری محصور در خشکی است و نگاه ویژهای به چابهار برای صادرات و واردات کالای خود دارد؛ چابهار برای افغانستان مسیری کوتاه، امن و باصرفه برای مبادلات تجاری است و افغانستان به این موضوع اشراف کامل دارد.
معاون ترانزیت منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: پس از تجربه موفق گندم اهدایی هند؛ حالا افغانستان علاوه بر واردات برای صادرات محصولات خود نیز نگاه ویژهای به چابهار دارد؛ عمده محصولات صادراتی افغانستان خشکبار و میوه و تربار است و خواهان بسیاری در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد.
معین ادامه داد: با توجه به بازاریابیهای صورت گرفته برای راهاندازی کریدور چابهار-میلک، نخستین محموله انار صادراتی افغانستان از مقصد قندهار افغانستان به امارات متحده عربی، دوم آبان ماه طریق چابهار به امارت ترازیت میشود. کل این محموله 6 هزارتن انار صادراتی است که پیشبینی میشود ظرف سهماه عملیات انتقال تکمیل شود.
وی گفت: منطقه آزاد چابهار برای راهاندازی کریدور ایران-افغانستان (چابهار-میلک) و استفاده همهجانبه افغانها از بندر چابهار باتوجه به ظرفیت آن برای پوشش کامل صادرات و واردات این کشور، تخفیف صددرصدی به تجار افغان در استفاده از انبارها و سردخانههای این منطقه برای ترانزیت این محموله انار صادراتی اعطا کرده است.
معاون ترانزیت منطقه آزاد چابهار ادامه داد: همچنین با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان قرنطینه نباتات، پست قرنطینهای مرز میلک برای انتقال این محوله انار به چابهار آماده شده است.
وی با اشاره به استقبال سرمایهگذاران افغان برای تبدیل چابهار به هاب صادرات و واردات این کشور، خاطرنشان کرد: تاکنون سه شرکت تقاضای حضور در چابهار و ایجاد واحدهای تولیدی فراوری و بستهبندی خشکبار و میوه افغانستان و صادرات آن به کشورهای مختلف را داشتهاند که بهزودی تعدادی از آنها شروع بهکار میکنند.